Net als vele eilanden in de Caraïben hebben Trinidad en Tobago veel te bieden voor de zonaanbidder. Blauwe zee, mooie stranden en tropisch regenwoud. Het doet in die zin ook meer denken aan Costa Rica dan aan Aruba bijvoorbeeld dat veel droger is. Zeker Tobago is een plek vol met natuur en een ideale plek voor (luxe) strandvakanties, rust en natuurschoon, ook onder water. Voor de actieveling is ook genoeg te doen. Snorkelen, duiken, hiken, suppen, windsurfen en natuurlijk zwemmen. Maar er is natuurlijk ook niks mis met het genieten van een goed boek op een van de stranden. 
Trinidad is ook een smeltkroes van culturen. Van Zuid-Amerikaanse stammen, Europeanen, Afrikanen en Indiers. Later kwamen daar nog Chinezen en zelfs Syriërs bij. Ook de verschillende religies leven hier vredig door elkaar heen en er zijn zowel Christelijke als Islamitische feestdagen. Ook in de keuken smelten de culturen samen van chutney uit India tot Syrische giros. Dit is een eiland waar echt geleefd wordt maar tegelijkertijd nog genoeg natuur te vinden is. Zo zijn er vogelleefgebieden, watervallen, beschermde schildpadreservaten. Kortom er is genoeg te ontdekken.
Persoonlijke invalshoek
Aan dit verhaal zou ik graag ook een persoonlijke laag toevoegen. Trinidad heeft voor mij een speciale betekenis omdat ik een oudoom had die er 70 jaar als monnik en later priester gewoond heeft. In 2017 overleed mijn oudoom, heeroom Cuthbert en ik zou willen onderzoeken wie hij was en wat zijn nalatenschap is op het eiland. Ik heb de beste man 2 keer ontmoet. Een keer toen ik te jong was om me te beseffen wie hij was en een keer toen hij te oud was om nog volledig te beseffen wie hij was. Wat ik wel weet is dat hij zeer geliefd was binnen zijn gemeenschap. Daarnaast werd er binnen onze familie altijd vol lof gesproken over de man. De keuze voor een missionarisleven was iets bewonderenswaardig. Het is ook iets wat tegenwoordig nauwelijks nog voorkomt. Dit zal ik niet te groot maken maar geeft wel een culturele en persoonlijke dimensie aan het reisverhaal. 
Uiteraard zou dit een combinatiereis kunnen zijn met Barbados en zo 2 tropische reportages kunnen opleveren. 
Meltingpot kitchen
Meltingpot kitchen
Eco resort in Tobago
Eco resort in Tobago
Beaches
Beaches
Beaches
Beaches
Klooster van Sint Benedictus
Klooster van Sint Benedictus
Carnaval
Carnaval
Over Jeroen Berends
Jeroen Berends (1985) werkt inmiddels 14 jaar als reisfotograaf. In zijn beginjaren ontwikkelde hij zich tot Italië Specialist en werkte in die capaciteit voor bladen als Italië Magazine, La Cucina Italiana, Plus en Grande (BE). Dit bracht hem tot gemiddeld 10 publicaties over Italië per jaar. Vanuit die positie verbrede hij zijn blik en greep kansen aan die hij kreeg van tijdschriften als Plus, ACSI Freelife, Leven in Frankrijk en Joie de Vivre/Mediterranee om andere bestemmingen te bezoeken. Maar ook dichter bij huis kan hij zijn ei kwijt voor Hollands Glorie. 
Jeroen heeft zich aangepast aan het medialandschap en is ook verhalen zelf gaan schrijven. Tegenwoordig schrijft en fotografeert hij niet alleen voor magazines maar ook voor blogs en websites als Gearlimits.com en Grijsopreis.nl. Op LinkedIn omschrijft Jeroen zich als One-man-travel-content-band en dat heeft ook bewezen door bijvoorbeeld reisvideo's te maken. 
Bestemmingen waar Jeroen over gepubliceerd heeft de afgelopen jaren kun je hieronder op de kaart vinden. 

Back to Top