Als reisfotograaf kom je op veel plekken die niet altijd meegaan in de verhalen die gepubliceerd worden. Sommigen worden wel meegenomen maar die verdienen het om nogmaals genoemd te worden. Hieronder een aantal van dat soort tips voor de Valsugana regio. Ik heb meer dan tien jaar ervaring als reisjournalist en fotograaf en neem jullie graag mee. 
1. Exclusief uit eten bij    NIF - ALpine Taste
Italië betekent lekker eten. Pasta, een smaakvolle olijfolie en een paar rijpe pomodori zijn al genoeg om bij mij het water in de mond te laten lopen. Een eenvoudig en eerlijke maaltijd. Maar er is zoveel meer te vinden in Trentino. Bij restaurant "nif" sla je stijl achterover van de smaken en structuren. De borden worden daarnaast ook nog eens prachtig opgemaakt. Dus wie van food fotografie houdt kan zich ook helemaal uitleven. Gelukkig mocht ik deze prachtige gerechten niet alleen fotograferen maar ook opeten.
Had ik al gezegd dat het uitzicht bestaat uit een fantastisch panorama trouwens? 
2. Ga fietsen
Het is heerlijk fietsen in Valsugana.  Zoek je een sportieve uitdaging of meer een ontspannen fietstocht? Voor beiden kun je terecht in Trentino. Langs het spoor en door de velden vol bloemen ga je langs burchten en kleine stadjes. Er zijn overal fietsen en e-bikes te huur dus voor ieder wat wils. Vergeet je camera niet mee te nemen want de uitzichten zijn spectaculair.
3. Maak een artistieke wandeling
Arte Sella is een park vol met kunstwerken die met de natuur verweven zijn. Eenmaal geplaatst is het de natuur die zijn werk doet. De kunstenaars komen van over de hele wereld en ja, Nederland is ook vertegenwoordigd. Niemand minder dan Daan Roosegaarde is in deze kunstwandeling opgenomen. 
4. Zoek het hogerop
Bekijk Lago di Levico en Lago di Caldanazzo van boven. Klim omhoog naar Forte Busa Grande, dat kan lopend vanuit Compet maar ook met de fiets vanuit het dal voor sportieveling of de e-biker. In de zomer is het ook mogelijk om het fort zelf te bezoeken en zo een beetje geschiedenis op te snuiven. Het fort is op een strategische plek geplaatst zodat de kanonnen de hele valei konden verdedigen. Dit betekent overigens ook de fotografen onder ons naar hartelust het omringende landschap kunnen fotograferen. 
5. Land van kastelen
Wie ook maar een beetje romantisch aangelegd is kan zijn hart ophalen in Trentino. Aan trouwlocaties geen gebrek. Sommige kastelen functioneren ook meteen als wijnhuis. Er vallen kamers te huren, in het luxe segment en de wat soberdere klasse. 
Back to Top